Hans P. Innemée

Hans Innemée (1951) is geboren als Hans Peeters in Heerlen.
Innemée studeerde grafische techniek aan de kunstakademie in Tilburg.
Indertijd droomde hij ervan om professioneel muzikant te worden.
Hij speelde ’s avonds in een band en gaf overdag tekenles op diverse agrarische scholen. In zijn vrije tijd begon hij te experimenteren met de monotypetechniek.
Bij deze techniek wordt drukinkt of olieverf uitgerold op een glasplaat waarna er een vel papier opgelegd wordt. Innemée gebruikt heel dun, bijna transparant papier voor het maken van zijn monotypetekeningen.
(De tekening komt in spiegelbeeld op het papier te staan.)
Door de tekening, of meerdere stukjes tekening, als een collage te verkleven op paneel ontstaat een grafische compositie.
De kunstenaar gebruikt oliekrijt om kleur aan te brengen op het paneel.

Het gebruik van boerderijdieren zoals kippen, varkens, muizen maar ook wormen is gekozen om tegenwicht te bieden aan de gedachte dat wij mensen een speciale superieure positie zouden innemen. Met verbazing en verwondering staan en kijken de dieren op zijn doeken. Het relativerende in het werk van Innemée is geïnspireerd door de Engelse komiek Tommy Cooper die als geen ander de betrekkelijkheid van onze menselijk soort, met ultieme zelfspot, op de hak wist te nemen. 

Dromen van een carrière in de muziek en de noodzaak om brood op de plank te krijgen zijn verleden tijd.
Innemée geniet van de vrijheid om al z’n tijd in zijn atelier door te kunnen brengen, steeds weer nieuwe dierlijke benaderingen van onze menselijke situatie te verbeelden.

 

© 2015 - 2023 Stoop & Co de webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel