Wat is een Giclée?

De Mona Lisa is het bekendste en duurste kunstwerk ter wereld. Waarom? Dat komt mede, omdat de Mona Lisa ook het meest gereproduceerde kunstwerk ter wereld is. Zolang er druktechnieken zijn geweest hebben kunstenaars gebruik gemaakt van de mogelijkheid om oplages te drukken. Ook Rembrandt gebruikte niet voor niets de ets techniek om zijn werk te kunnen reproduceren.

De Giclée kunstdruk is een nieuw en eigentijds drukmedium dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. Hierdoor heeft de Giclée kunstdruk een gelijkwaardige plaats veroverd tussen de meer bekende traditionele grafiektechnieken als de ets, zeefdruk en steenlitho. Diverse musea in de wereld exposeren Giclées in plaats van het originele kunstwerk. Ook hieruit blijkt dat de Giclée een kwalitatief hoogstandje is mits deze aan alle voorwaarden voldoen die musea als eis stellen waaronder de ISO 9706 en NEN2728 norm.

Een kunstenaar (met name de fijnschilders) maken maar een beperkt aantal schilderijen tijdens hun leven. Deze schilderijen zijn vaak de enigste inkomstenbron. Met de komst van de Certified Art Giclée kunstdruk is het mogelijk geworden om meer rendement uit de originele kunstwerken te halen een naast extra inkomsten ook nog eens meer bekendheid te verwerven. Een uitgave van een gelimiteerde editie zorgt voor meer bekendheid omdat de kunstwerken breder worden verspreid en daardoor bekender wordt.

© 2015 - 2023 Stoop & Co de webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel